Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Социалист лаконичен: Странно е Моника Станишева да има общо със сделката "ЧЕЗ"

Проблемите няма да се решат с политически спекулации, отсече Атанас Костадинов

08.03.2018 | 20:45 Редактор: Жанета Нейкова
Социалист лаконичен: Странно е Моника Станишева да има общо със сделката

Няма нищо общо... Звучи ми много странно Моника Станишева да е свързана със сделката за ЧЕЗ. Това бяха думите на Атанас Костадинов от "БСП-за България" в "Денят ON AIR".

Коментарът му дойде по повод новите обвинения между управляващи и опозиция, които заваляха заради появила се информация, че прес-съобщенията на фирмата купувач "Инерком ЕООД" по повод сделката ЧЕЗ, били изпращани до медиите от съпругата на Сергей Станишев - Моника.

В съобщение до медиите по-късно през деня тя отрече твърденията на ГЕРБ и ги нарече "фалшива новина".

"Проблемите няма да бъдат решени с политически спекулации", отсече Костадинов.

Той продължи още, че "кълбото около ЧЕЗ се разплита много сериозно" и, че не е очаквал скандалът да предизвика трусове и в Чехия.

"В последните 10 години държавата прави всичко възможно нормални стратегически инвеститори да бъдат изгонени оттук, с цел да поставяме на това място аватари, които зад себе си имат неизяснено финансиране, офшорни дружества", смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Атанас Костадинов коментира и избора на Пламен Георгиев като шеф на антикорупционния орган, като той го нарече "предрешен".

"Създаваме един малък Франкенщайн, който е натоварен със свръхправомощия и липса на всякакъв контрол от един колективен колегиален орган".

И допълни, че само председателят на тази нова комисия може да упражнява властта по начина, по който прецени.