Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Антикорупционният орган се оглави… Сега се чакат резултати!

Ще аплодирам президента, ако наистина е защитил държавата пред патриарх Кирил, заяви депутатът Христо Гаджев

08.03.2018 | 20:25 Редактор: Иван Берберов
Антикорупционният орган се оглави… Сега се чакат резултати!

Може би из всички политически скандални теми, които върлуват из общественото пространство, най-присърце взимаме тази с корупцията. След дебат и кастинг между двама кандидати се реши, че шефът на новия антикорупционен орган ще бъде Пламен Георгиев. Обсъждането премина както подобава – с много напрежение между управляващи и опозиция.

"Очаквам новият антикорупционен орган да покаже, че няма да се бави работата и че ще има резултати. Превенцията трябва да се засили, за да може хората, които биха могли да бъдат подложени на корупционен натиск, да знаят, че има орган, който ги пази. Надявам се да се подхожда безпристрастно", подчерта депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. 

В студиото на "Денят ON AIR" гостът поясни, че в българската история регулаторите често са били избирани от парламента. Мандатът на този орган не върви с този на парламента, допълни Гаджев. 

Темата се прехвърли и към един от последните дипломатически скандали, на които бяхме свидетели – този с изказването на руския патриарх Кирил към речта на президента Радев по случай 3 март.

"Изказването на патриарх Кирил беше остро. Останалите му изказвания не бяха така. Публикуваното видео, на което той се държи назидателно към Радев, беше унижение към страната ни. Искаме да видим в крайна сметка как е отговорил президентът. Няма как някой да не е водил бележки на срещата. Ако Румен Радев наистина е отговорил по начина, по който написа, то аз с две ръце ще го аплодирам", категоричен бе народният представител пред Bulgaria ON AIR. 

По линия на сделката между ЧЕЗ и пазарджишката компания "Инерком" Гаджев напомни, че много внимателно трябва да се обсъжда темата, тъй като всичко това се наблюдава изкъсо от чуждестранните инвеститори. Тях би ги интересувало до колко държавата може да се меси в частни търговски взаимоотношения, изтъкна той.