Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП видя двоен аршин при Главчев, настоява за оставката му

Системно превишава своите права, опитва да наложи цензура на опозицията, заяви Филип Попов пред Bulgaria ON AIR

15.11.2017 | 20:20 Редактор: Тодор Петров
БСП видя двоен аршин при Главчев, настоява за оставката му

БСП ще настоява за оставката на председателя на Народното събрание Димитър Главчев, а "червеният" депутат Филип Попов смята, че левицата ще събере необходимия брой подписи.

Днес Главчев отстрани от пленарната зала лидера на социалистите Корнелия Нинова и депутата Антон Кутев, а след действията му последва бурно недоволство от страна на "БСП за България".

"Главчев преекспонира ситуацията. Той системно превишава своите права, опитва да наложи цензура на опозицията", заяви Филип Попов пред Bulgaria ON AIR.

В предаването "Денят ON AIR" той изчете декларацията на Корнелия Нинова, която провокира реакцията на Главчев и посочи, че няма нищо обидно в думите ѝ. 

"Тя просто цитира негови думи. Ако той се обижда от собствените си думи, това е много интересен ментален казус. Г-н Главчев заяви "не можете да говорите каквото си искате", каза още депутатът.

"Мери с двоен аршин! Когато ни наричат убийци и кръвопийци стои невъзмутимо. Опитът за диалог е трайно нарушен от страна на ГЕРБ", категоричен бе Попов.

Той не се съгласи с мнението на управляващите, че докладът на Европейската комисия е положителен. 

"От ЕК казват: "Да, България е предприела стъпки, но общо взето нищо не сте свършили. Абсолютно никакъв прогрес!", настоя гостът в студиото на Владимир Сиркаров. 

"В началото на януари всички парламентарни партии се съгласихме, че препоръките са изпълними и следва да се извърши определена работа от управляващото мнозинство. Година по-късно нищо не е изпълнено дори в задоволителна степен", обясни Филип Попов.

Той е на мнение, че съществува хаос в законодателството, работа на парче в изпълнение на препоръките на ЕК и липса на визия с какви инструменти да бъдат изпълнени те.

Филмът на Елена Йончева "Граници" вече е изпратен на президента и главния прокурор, стана ясно още от думите на Попов. Той ще бъде преведен на английски и френски и ще бъде изпратен на посланиците от ЕС у нас.

Вижте видеото с целия разговор.