Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от ГЕРБ: Безработицата е в норма, дори има глад за кадри

Вотът на недоверие сега е символ за недържавническа политика, подчерта Христо Гаджев пред Bulgaria ON AIR

09.11.2017 | 20:03 Редактор: Иван Берберов
Глас от ГЕРБ: Безработицата е в норма, дори има глад за кадри

Бюджет 2018 е много по-добре изготвен, от който и да е от предишните. Увеличаването на средствата идва от по-добрата събираемост на данъците и ръста в икономика. Обещали сме да не увеличаваме данъците и дори се стараем да намалим тежестта им. Все пак не държавата решава по-добре от хората, как да си харчат парите.

Това каза депутатът от ГЕРБ Христо Гаджев. Той поясни, че нивото на безработицата, което в момента е 6%, не е белег за растеж в икономиката. 

"Количеството безработни е в нормата, дори се изпитва недостиг на работна ръка. Наша политика е обезсърчените към работа хора да бъдат върнати на пазара на труда", посочи народният представител в студиото на "Денят ON AIR". 

Темата на разговора премина и към планиращия се от опозицията вот на недоверие. Според Гаджев, ако вотът бъде успешен, ще се подкопае стабилността на държавата точно преди европредседателството. 

"Вотът е безсмислен. Това е опит на БСП да вкарат интрига в подготовката на европредседателството и да се чува името им. Тази политика на опозицията е недържавническа!", категоричен бе гостът пред Bulgaria ON AIR.

Що се касае посрещането и провеждането на европредседателството, депутатът от ГЕРБ заяви, че ще бъде подсигурено от логистична гледна точка. Основен приоритет ще бъде общата европейска политика за опазване на външната граница на Общността, допълни още Гаджев.