Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Проф. Семерджиев: Предстои радикална промяна в киното и телевизията

Според ректора на НАТФИЗ анимацията ще превземе игралните продукции

03.11.2017 | 20:24 Редактор: Велислав Филипов
Проф. Семерджиев: Предстои радикална промяна в киното и телевизията

"Учебният драматичен театър дава възможност на зрителите да разберат с какво се занимават младите актьори", каза ректорът на НАТФИЗ проф. Станислав Семерджиев в студиото на "Денят ON AIR".

Според професора, в театъра много малко неща са се променили, защото за разлика от киното, телевизията и медиите там има жив контакт.

"Анимацията ще превземе игралното кино", сподели още проф. Семерджиев. По думите му предстои "падане" на игралното кино и в бъдещите 10 години ще станем свидетели на радикална промяна в областта на киното и телевизията.

"В НАТФИЗ въведохме програми по продуцентство и звук, защото без тези неща няма да има кино. В България хората трябва да се научат да работят на нови платформи", каза той пред Bulgaria ON AIR.

Семерджиев уточни, че киноиндустрия в страната ни няма и това не е само поради липса на финансиране, а и заради прекалено скъпите продукции. И допълни, че този проблем е повдиган няколко пъти от негови колеги и трябва да бъде решен.

"Българинът понякога се опитва да говори твърде усложнено. В американското кино хората общуват с малко думи. А изразяването въщност се оказва голям проблем", отсече той.

Гостът определи скандалите в Холивуд като "постановка на Доналд Тръмп". Според него градът на киноиндустрията е "основното гнездо на осите за американския държавен глава" през кандидатпрезидентската надпревара, а сега той отвръщал на удара.

Вижте повече във видеото.