Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Зам.-шефът на СДС: Къде са управляващите след потопа в Бургаско?

Държавата да подкрепи финансово общините, призова Костадин Марков от ефира на Bulgaria ON AIR

01.11.2017 | 20:24 Редактор: Василена Василева
Зам.-шефът на СДС: Къде са управляващите след потопа в Бургаско?

"Потопът в Бургаско бе голяма трагедия, която за пореден път показа, че вниманието на управляващите винаги трябва да бъде насочено към превенцията", категоричен бе в студиото на "Денят ON AIR" зам.-председателят на СДС Костадин Марков.

"Държавата неминуемо трябва да се намеси, оказвайки помощ при подобни бедствия на общини, които нямат достатъчен ресурс да покрият щетите. След проведеното разследване стана ясно, че основната причина за ситуацията в Бургаска област са били проливните дъждове. Въпреки това Министерският съвет трябваше да се намеси като отпусне средства за пострадалите райони", заяви гостът на Кузман Илиев.

Пред Bulgaria ON AIR Костадин Марков посочи, че е крайно време да се предприемат мерки, като бъдат отделени пари за закупуването на системи за ранно предупреждение, а деретата и реките бъдат регулярно почиствани и поддържани.

"Наясно съм, че средствата не стигат, но не може вечно да се отлага, тъй като никой не е в състояние да се бори с природата. Призовавам премиера Борисов да предприеме мерки и да подкрепи Бургаско след потопа и ужаса, който преживяха хората там", допълни още зам.-председателят на СДС.

Той е на мнение обаче, че политическата картина в страната ни и този път няма да оправдае общественото доверие.

 

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Dukoff Vlad
преди 6 години