Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

След потопа: Всички язовири трябвало да бъдат собственост на държавата

БСП няма как да казва къде да се харчат парите, когато е опозиция, настоя Александър Сабанов от "Обединени патриоти"

26.10.2017 | 19:59 Редактор: Тодор Петров
След потопа: Всички язовири трябвало да бъдат собственост на държавата

"Никой не е искал това нещо да се случи, още по-малко държавата. Но майката Природа, когато реши да покаже своето, тя го показва и никой не може да го спре. В Америка не се ли получи същото?", коментира Александър Сабанов от "Обединени патриоти" след наводненията в Бургаско, които отнеха най-малко три човешки живота.

В предаването "Денят ON AIR" той подчерта, че трябва да има инспекция на всички язовири, те да бъдат събрани в една и съща институция и да се назначи контролен орган.

"Държавата на 100% трябва да бъде собственик на язовирите. Никой не може да предвиди къде, кога и колко литра ще се изсипят, за да направят щета. Прокуратурата ще види дали каскадните язовири не са допринесли за това нещо", каза още Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

"Надяваме се, че 2018 година ще бъде по-добра от 2017 и много по-добра от 2016. В Бюджет 2018 е заложен 4% реален ръст на икономиката. Това е възможният бюджет. Всички знаят, че приходната и разходната част са равни", коментирa депутатът по повод Бюджет 2018.

За алтернативния бюджет, който бе изготвен и представен от БСП, той посочи, че от опозицията търсят евтин популизъм. 

"Когато казвате, че трябва да дадем повече за сектор "Сигурност", трябва да кажете откъде да ги вземем", отбеляза гостът на Владимир Сиркаров.

Народният представител допълни, че в Бюджет 2018 са заложени приоритети от предизборната програма на Патриотите. Той подчерта, че съставянето на бюджета е огромна материя и няма как от БСП да казват къде да се харчат парите, когато са в опозиция.

Александър Сабанов обяви, че Законът за вероизповеданията е в своята финална фаза и предстои внасянето му в НС за разглеждане от комисиите и гласуване. 

"Не търсим вторачване в исляма, напротив. Традиционният ислям губи от радикалния, който вреди колкото на всички останали, така и на нормалните мюсюлмани. Няма как някой да идва отнякъде, да проповядва на друг език и ние да сме съгласни", обясни Сабанов.