Ден на траур в Камено в памет на жертвите на водното бедствие

Пострадалите разчистват домовете си и казват, че държавната помощ от 325 лв. няма да им помогне с нищо

26.10.2017 | 13:29 Редактор: Жанета Нейкова
Ден на траур в Камено в памет на жертвите на водното бедствие

Ден на траур обяви Община Камено заради трите жертви на наводненията. Все още обаче продължава издирването на 60-годишната Стоянка от село Черни връх, която е била пометена от приливна вълна. 

Обстановката в Бургаско се нормализира, но обявеното бедствено положение не е отменено.

Хората разчистват домовете си и казват, че никой от местната власт или институциите не е дошъл, за да провери какви са щетите.

Те негодуват, защото близката река се е превърнала в сметище и не е почиствана от години, което явно има заслуга за потопа.

Почти всички пътища в пострадалите райони вече са проходими, но труднодостъпни остават селата Равнец, Черни връх и Полски извор.

Вчера властите уточниха, че в региона има 7 язовира, като при преливането на един от тях се е получил този потоп. Местните обаче не вярват на тази версия.  

Скъсаната дига на сметището в квартал "Горно езерово" не представлява опасност за хората. Това също беше уточнено от екоминистъра Нено Димов, който бе на мястото вчера. 

Има затворена една детска градина в квартала, а училището в "Долно езерово" работи.

Хората в пострадалите квартали продължават да разчистват домовете си, защото казват, че държавната помощ от 325 лв. няма да им помогне почти с нищо.