Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Карлос Контрера: Ромските гета са транзитни точки на нелегалните мигранти

Те са благоприятно място за появата на терористи, подчерта общинският съветник от ВМРО

19.09.2017 | 20:51 Редактор: Василена Василева
Карлос Контрера: Ромските гета са транзитни точки на нелегалните мигранти

Ромските гета са благодатно място за появата на терористи. Те са транзитни точки на нелегалните мигранти, тъй като тези квартали се превърнаха в полуавтономни територии, в които органите на реда могат да влязат само чрез специализирани акции.

Това заяви общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера след като по-рано бяха задържани 40 мигранти без документи в столичния квартал "Модерно предградие".

Арестуваните са от Сирия и Ирак. Сред тях има 9 деца. Чужденците са открити в къща, собственост на мъж, който в момента се издирва. А от МВР съобщиха, че на конкретния адрес мигранти се откриват за четвърти или пети път.

"Спомняте си инцидента на АМ "Тракия" с микробуса, превозващ нелегални мигранти. Шофьорът се оказа "стар познайник" на полицията, който и преди това е бил хващан да извършва подобни престъпления. А циганската махала в "Модерно предградие" пък е била гара разпределителна за бежанци", отсече Контрера.

Пред Bulgaria ON AIR общинският съветник от ВМРО коментира още, че ромските гета могат да бъдат опасни от гледна точка на радикализацията на населението в тях, тъй като в последните 20 години държавата ги е оставила да се самоуправляват.

"Там може да влезе всеки и да разпространява всичко. Очевидно освен дрогата и проституцията е много лесно да се сформират и религиозни отношения", отбеляза Карлос Контрера.

Вижте повече във видеото.