Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Патриот: Подкрепяме българското, но не както БСП предложи

Правителството е повече от стабилно, отбеляза депутатът Александър Сабанов пред Bulgaria ON AIR

14.09.2017 | 19:58 Редактор: Иван Берберов
Патриот: Подкрепяме българското, но не както БСП предложи

От "Обединени патриоти" не подкрепиха проектозакона на БСП за въвеждане на задължителни квоти за български продукти в големите вериги магазини. 

"Първо, законът беше отхвърлен от почти всички комисии, включително комисията по земеделието. Второ - въпросните проценти за квотите са прекалено големи. За да е българско нещо, то трябва да е произведено с български продукти. Предложението на БСП не е съобразено с пазарната действителност", категоричен бе депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сабанов. 

В студиото на "Денят ON AIR" гостът посочи, че нито производителите на мляко могат да захранят мандрите, нито месарите могат да покрият квотите, които законът на БСП предвиждаше. 

"Ние подкрепяме подобен закон, но не по начина, по който БСП го предложиха. Ние сме длъжни да защитаваме българския производител. Никой не иска да имаме санкции от Европейската комисия и да плащаме за нещо, което няма и да имаме", отбеляза Сабанов пред Bulgaria ON AIR.

Той подчерта, че правителството е повече от стабилно в момента, тъй като няма кардинални грешки, които да застрашат образа на България пред Европа.