От днес стартира кампанията "Великден за всеки"

Инициативата събира трайни хранителни продукти за възртастни и нуждаещи се

06.04.2019 | 13:30 Редактор: Бойко Димитров
От днес стартира кампанията

От днес стартира инициативата "Купи и сподели", която е част от кампанията на обмудсмана Мая Манолова "Великден за всеки". Всеки желаещ да се включи в нея може да купи храна, която да остави в специални пунктове и цяла София. След това продуктите ще бъдат раздадени на пенсионери и нуждаещи се хора. В кампанията се включиха и доброволци от Софийския университет.

Кампанията стартира днес в 35 магазина на големи търговски вериги, които са разположени в цяла България. След нейното приключване около Великден продуктите ще бъдат разпределени в пакети, които ще бъдат раздадени на нуждаещите се.
"В количките всеки желаещ да се включи може да оставя трайни продукти, като ориз, брашно, консерви, олио - всичко, което може да бъде съхранено във времето. Точно по Великден, три седмици, след като стартира кампанията по магазините, тези продукти ще бъдат събрани в пакети, които ще бъдат раздадени на възрастни хора. Днес от 11:00 до 14:00 часа стартираме кампанията в 12 града в 35 магазина от големите вериги. Помагат ни студенти, младежки организации, скаути", каза един от организаторите на инициативата.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК