Предпразнично пътуване - трафикът остава интензивен и днес

От БДЖ осигуриха допълнителни вагони за почивните дни

02.03.2019 | 13:15 Редактор: Ралица Братанова
Предпразнично пътуване - трафикът остава интензивен и днес

Натоварен остава трафикът и през днешния ден. Допълнителни вагони за почивните дни около националния празник осигуриха и от БДЖ.

Обстановката е натоварена на АМ "Хемус", тъй като хората, които не са успели да се изтеглят от София за почивните дни, правят това днес. От сутринта до обяд колоната от коли е около шест километра.

Една от причините е поредният ремонт на Витиня, заради който целият трафик преминава през един от тунелите. Последните един - два километра на магистралата движението се извършва в една лента.

Глобата за преминаване през аварийната лента е 1000 лева, така че е по-добре шофьорите да не опитват да надхитрят останалите.

Засилен е и потокът от пътници на Автогара София. По данни на центъра за продажба на билети няма заявени извънредни курсове с изключение на два допълнителни автобуса в посока Сливен.

Пътуващите признават, че лесно са успели да се сдобият с билети в последния момент, а по данни на превозвачите снощи и рано тази сутрин е бил пикът на заминаващите си от големите градове.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)
Харесайте и страницата ни във Facebook 
ТУК