Съдът решава дали да остави зад решетките обвиняемите по случая "Иванчева"

10 тома СРС-та са били представени вчера от разследващите и точно заради това заседанието е отложено за 14:30 часа

26.04.2018 | 10:52 Редактор: Велислав Филипов
Съдът решава дали да остави зад решетките обвиняемите по случая

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR

Апелативният специализиран наказателен съд трябва да реши дали тримата задържани за корупция в община "Младост" да останат в ареста. Очаква се да бъдат представени нови доказателства по случая. 

Вчера прокуратурата прецизира обвиненията срещу кмета Десислава Иванчева, нейния заместник Биляна Петрова и сочения за посредник Петко Дюлгеров. Те бяха задържани миналата седмица при акция на прокуратурата и комисията за противодействие на корупцията. 

Днес се очаква Столичният общински съвет да избере Владимир Клисуров за временно изпълняващ длъжността кмет на район "Младост", а дали правомощията на Десислава Иванчева ще бъдат прекратени, трябва да реши съдът.

10 тома СРС-та са били представени вчера от разследващите и точно заради това заседанието е отложено за 14:30 часа. Освен това се оказало, че обвиняемите не са запознати с новите доказателства по делото.

Десислава Иванчева обяви, че е виждала два пъти Александър Ваклин и то в общината за много кратко време. Кметицата отрече обвиненията и твърди, че не е била на посочените дати с бизнесмена - поиска записи от видеокамерите в тези заведения.

Според кметицата на район "Младост" забавянето на документи на инвеститори не е било умишлено, а заради невъзможността на служителите на общината да обработват толкова бързо заявките. Въпреки това всички преписки били преглаждани много внимателно.

Междувременно днес Народното събрание избра зам.-председател и трима членове на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Шефът на комисията Пламен Георгиев също коментира случая "Иванчева". По думите му е имало и други случаи на искане на подкупи и сигнали на бизнесмени срещу задържаната кметица на "Младост".