Затегнати мерки за сигурност около храмовете – носете лична карта

Големите струпвания на хора предразполагат джебчиите, тъй че бъдете бдителни

07.04.2018 | 13:11 Редактор: Иван Берберов
Затегнати мерки за сигурност около храмовете – носете лична карта

В навечерието на Великден мерките за сигурност около храмовете в цялата страна са засилени. Очаква се хиляди вярващи да посрещнат Възкресение Христово в църквите в София.

Около храма "Св. Александър Невски" в София са започнали да се изграждат контролно-пропускателните пунктове. Всяка една улица с достъп до храма ще има такъв пункт. 

Властите призовават хората да носят личните си карти в себе си, да не носят обемисти багажи, тъй като проверката им ще затрудни преминаването през пунктовете, а това ще доведе до извиването на дълги опашки. 

От полицията призовават хората да бъдат бдителни. Ще бъдат изградени традиционните съоръжения, който да се противопоставят на влизането на автомобили с висока скорост при събралите се миряни. 

Ще има специално звено, което ще следи за джебчийски прояви, тъй като този тип престъпления се проявяват най-често при струпване на хора. 

Въпреки всичките препоръки на властите, тази сутрин 58-годишен мъж падна на релсите на метрото при станцията на Софийския университет. Той е бил изваден за минута от служителите на метрото. Мъжът е без наранявания и вече е вкъщи. 

Поради този инцидент метрото е закъсняло с 15 минути, но вече се движи по разписание, предаде репортерът на Bulgaria ON AIR Иван Иванов.