България сутрин

От 06,30 до 9,30

Водещи:

Гергана Венкова и Златимир Йочев

Изпълнителен продуцент:
Деница Нейчева

Продуцент:
Ралица Пътникова

След средния пръст, Кошлуков да избира: Шеф, водещ или вън

Георги Лозанов, Соня Колтуклиева и Ива Николова с коментар пред Bulgaria ON AIR
Публикувана: От:

Още по темата

 

Колко е тънка границата между допустимото и недопустимото в телевизионен ефир? Оправдано ли е показването на неприлични жестове в името на защитата и накърнената чест? 

Наруши ли програмният директор на БНТ и водещ на предаването „Още от Денят“ Емил Кошлуков етичните норми на 9 февруари? Тогава той на два пъти размаха среден пръст пред гостите си в студиото. 

В 11:00 ч. Съветът за електронни медии решава каква ще бъде санкцията към БНТ. 

"СЕМ ще санкционира медията. Това са форми на агресия и като такива не бива да бъдат допускани. На Кошлуков не му е по мяра ролята на програмен директор. Той трябва да направи избор – или водещ, или програмен директор", посочи бившият председател на СЕМ и водещ на предаването "Необичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR Георги Лозанов.

В студиото на "България сутрин" журналистът Соня Колтуклиева отбеляза, че БНТ не е обществена телевизия, каквато е по закон, тъй като не защитава интереса на обществото. 

Още по темата

 

"Тя е казионна държавна телевизия, която допуска хора като Кошлуков, които да размахват среден пръст, защото тя самата размахва среден пръст към самия народ. В БНТ не се прави телевизия, а само резониране на волята на управляващите", подчерта тя.

"Оставка на Кошлуков! БНТ трябва да задава стандарти и да показва модел на поведение, който да се спазва. Кошлуков отдавна трябваше да подаде оставка, а Каменаров отдавна също трябваше да му я поиска", добави още Колтуклиева.

По темата се включи и журналистът Ива Николова. Според нея, ако бъде наложена глоба към БНТ, то тя ще бъде платена от парите на гражданите.

"Трябва ли БНТ да се издържа и от реклами, и от държавен бюджет? Този проблем трябва да бъде решен от обществото. Телевизията трябва да се махне от хранилката на рекламодателите", подчерта Николова пред Bulgaria ON AIR.

 

Коментари ( 0 )