Борисов за шефа на ДАИ: Да знаят - няма да пожаля никого

Задържаният Цветелин Цветанов е наблюдаван няколко месеца

31.03.2016 | 13:23 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов за шефа на ДАИ: Да знаят - няма да пожаля никого

Арестуваният шеф на ДАИ е бил наблюдаван от няколко месеца, съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в МС.

Директорът на Агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ, Цветелин Цветанов, беше задържан вчера при спецакция. До момента задържаните в различни области са 12, обявиха по-рано от прокуратурата. Премиерът уточни, че Цветанов е бил в отпуск, от който са го чакали да се върне.

"Да дойдат изпитите, оборудвахме стаите, направихме така, че да засечем готовите тестове, които подготвят, направиха операцията така, както трябва", коментира още той.

Още по темата

Кабинетът на Цветанов е бил наблюдаван от няколко месеца, затова разследващите знаели за всички "шапки", които той има. Борисов не коментира повече за евентуални протекции, но отрече шефът на парламента Цецка Цачева да има връзка със случая. В телевизионно интервю независимият Георги Кадиев обвини Цачева, че лично е номинирала Цветанов за поста. "Като е обвинил Цачева – защо арестувахме в Плевен всички", попита Борисов.

Премиерът отрече сигналът за случващото се в ДАИ да му е подаден от Кадиев.

"Като направим нещо, вече не знам дали нещо съм направил – или е Радан, или е Кадиев, ако не са те, не знам какво ще стане. Ако стояха в управление, щяха да решават задачи като нас, даже ми е смешно. Понеже нищо не правят и искат да си направят политика на наш гръб", допълни той.

По думите му задържаният шеф на "Автомобилна администрация" е от ГЕРБ, но това няма значение.

"Това е борба с корупцията, не казвам, че има вмешателство, няма значение от коя партия е, дали кметът е от ГЕРБ или еди какво си, това е борбата с корупция", настоя Борисов и подчерта: "Да знаят - няма да пожаля никого“. Премиерът каза още, че вярва, че главният прокурор ще доведе нещата по случая докрай.

Борисов уточни, че депутатът Кадиев му донесъл "едно листче“ на парламентарния контрол и тогава му казал: "Това за ДАИ ли е, изчакай няколко дни, защото знам какво правят". Премиерът уточни, че не е чел написаното в листчето, а направо го пратил в ДАНС.

Още новини четете в Dnes.bg