Борисов е против задължителното гласуване, но го подкрепил заради ПФ

Същото важи и за промените свързани с къмпингуването

13.03.2016 | 14:34 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов е против задължителното гласуване, но го подкрепил заради ПФ

Премиерът Бойко Борисов е против задължителното гласуване. Коментарът направи пред журналисти след провелия се форум "Предприемачеството – двигател за развитие на България", във връзка с приетите на първо четене и предложени от Патриотичния фронт промени в Изборния кодекс, които предвиждат въвеждането на задължително гласуване, предаде Агенция "Фокус" .

"Не случайно казах за задължителното гласуване, че съм изконно против, но нашата парламентарна група подкрепя патриотите, така както те, когато поискаме ние, са длъжни да ни подкрепят

Същото важи и за промените свързани с къмпингуването, отбеляза премиерът. На него къмпингуването не му пречело.

"Цветанов ми е свидетел, че му казах: "Направете само да си чистят, след като къмпингуват. Това да бъде задължително. Седнете, срещнете си и го направете". Той ми каза, че Зеленогорски и другите настояват това да се приеме, както и част от кметовете, които са по морето”, обясни премиерът. 

За сметка на това Борисов е убеден, че трябва да има втори лифт в Банско. 

"Маса спортисти ме натискат, защо се съобразявам с еколозите на Банско. Такъв конфликт за втори лифт се разрази и поляризира цялото обществено мнение. Да седнат и да се разберат така, че да е защитена природата и да не пречат на туризма", заяви той.