Акция на МВР: Хванати са акцизни стоки без бандерол в няколко града

Служителите на ОДМВР-Хасково иззеха общо 21 580 къса безакцизни цигари и 3,800 кг тютюн

12.03.2016 | 15:49 Редактор: Ирина Георгиева
Акция на МВР: Хванати са акцизни стоки без бандерол в няколко града

Акцизни стоки без бандерол откриха полицаи при проверки в няколко града, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служителите на ОДМВР-Хасково иззеха общо 21 580 къса безакцизни цигари и 3,800 кг тютюн. 11 080 къса цигари от тях иззеха димитровградските полицаи. 

Вчера те провели операция по противодействие на контрабандата, противозаконното разпространение и продажба на акцизни стоки без бандерол. В жилище и в хранителен магазин на ул. „Е.Станев” в Димитровград, собственост на 63-годишен мъж са открити безакцизните папироси от различни марки, иззети с протокол. 

Образувано е незабавно производство по чл.234, ал.1 от НК. В хода на операцията е проверен и хранителен магазин на улица „Нов живот” в квартал „Черноконево”, стопанисван от едноличен търговец.

В прилежащо към търговския обект помещение, в найлонови пликове е намерена ситно нарязана, изсушена жълто-кафява листна маса, с мирис на тютюн, необлепена с акцизен бандерол - тегло 1.800 кг, посочила електронната везна. След експертиза предстоят последващи действия, съгласно разпоредбите на ЗАДС. 

Икономическите полицаи при ОДМВР-Хасково конфискуваха 3000 къса безакцизни цигари и 2 кг тютюн.

Още по темата

Вчера те проверили къща на ул.„Ятак”, обитавана от 35-годишна хасковлийка. Откритите в дома цигари от различни марки са иззети с протокол. Безакцизният тютюн полицейските служители  открили в дом на улица „Г.Кирков” в областния град, ползван от 33-годишен мъж.

На двамата хасковлии са съставени актове по ЗАДС. Останалите 7500 къса папироси без бандерол са иззети от РУ-Свиленград съвместно със служители на Митница-ГКПП”Капитан Андреево”.

Цигарите са конфискувани след проверка на 10 автомобила и 15 лица, съставени са 4 акта по ЗАДС.

На територията на ОДМВР-Плевен, при проверка в дома на 37-годишен от гр. Тръстеник са установени и предадени доброволно 140 къса цигари  от две марки. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура - Плевен. Образувана е преписка и предстои съставяне на акт за административно нарушение по чл.123, ал.1 от Закона за акцизите и данъчните складове. 

При друг случай – в Кърджали, служителите на РУ спрели за проверка  на кръстовище в града С.М./33г./. В автомобила му са открити и 320 къса цигари без акцизен бандерол, които са иззети. Допълнително е изяснено, че той ползва контролни знаци за МПС, които не са издадени по съответния ред. С.М. е задържан в РУ-Кърджали. Проверката установила, че регистрационните табели са саморъчно изработени. По случая е образувано досъдебно производство.

Почти 120 литра нелегален алкохол бяха открити от служители на ОДМВР-Шумен и Бургас. 

100 литра наливна ракия без бандерол иззеха вчера полицаи в хранителен магазин в с.Каспичан. Нелегалният алкохол е открит по време на специализирана полицейска операция за нерегламентирана търговска дейност с акцизни стоки, проведена на територията на РУ-Нови пазар. За случая са уведомени служители на Агенция “Митници”- Варна.  

В Бургас служители от Първо РУ извършили проверка на търговски обект на ул. «Св. Климент Охридски», стопанисван от 48-годишен от областния град. Иззети са намерените 19 половинлитрови бутилки от минерална вода  и 37 шишета от по 200 мл. /общо 17 литра/, пълни с течност с мирис на ракия, без акцизен бандерол, предназначена за продажба. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Работата по случая продължава от служители на Първо Районно управление – Бургас.