Набързо осъдиха мъжа, пребил двама свещеници в Бургас

Духовниците го хванали да краде цветя от католическия храм, задържаният им отвърнал с юмруци в лицето

01.03.2016 | 13:45 Редактор: Ирина Георгиева
Горан Горанов Снимка: Facebook

Мъжът, който преби двама свещеници от католическата църква в Бургас, получи 6-месечна присъда за хулиганство. Постановена от районния съд Бургас, тя е била потвърдена и на втората инстанция, научи "24 часа".

В момента той е обявен за издирване и униформените се опитват да установят местоположението му. След задържането му директно ще бъде отведен в затвора. Наказанието обаче не е заради побоя, а заради дръзкото му поведение в нощен клуб близо до центъра на Бургас.

Екшънът в храма вдигна полицията на крак вчера малко преди 19 часа. В Първо РУ - Бургас е получен сигнала.

Още по темата

31-годишният Горан Горанов, известен в морския град с хулигански прояви и дръзки нападения, нахлул в католическата църква на ул."Цар Петър" и се нахвърлил на двама от свещениците, съобщава местното МВР. Той им е нанесъл множество удари в лицето.

Запознати твърдят, че инцидентът е станал, тъй като Горан налетял да вземе от изкуствените цветя, част от украсата в храма, допълва в."24 часа". Той ги използвал при изработването на странни конфигурации в метални кръстове, които периодично се появяват в ж.к. "Възраждане" и всяват смут сред обитателите.

Бургазлията е засечен при поставянето на една от "авангардните инсталации". От полицията обаче коментираха, че само по себе си това не е закононарушение.

Твърди се, че Горанов е бил охранител на бизнесмена Георги Танев, убит при спречкване в клуб „Интрига" в центъра на Бургас. По време на делата сам е признавал, че има сериозна наркозависимост.

Духовниците са откарани в болницата и са в шокова зала, за да бъдат прегледани и да им бъде оказана помощ.

Служители от Първо районно управление изясняват случая и подбудите за побоя.