Кадиев: Битката вече не е между лявото и дясното

Името на новата партия вече е избрано, заяви Кадиев пред Bulgaria ON AIR

15.02.2016 | 16:01 Редактор: Мария Аладжова
Кадиев: Битката вече не е между лявото и дясното

Изключеният от БСП депутат Георги Кадиев ще обяви официално новия си политически проект утре. Той ще представи идеите, платформата и целите пред партията си.

Народният представител засега държи в тайна името на формацията си. Наименованието вече е избрано. Депутатът не иска да затваря в рамка проекта си и не смята да го определя като ляв, десен или центристки.  „За мен вече отдавна истинският сблъсък в българското общество не е леви срещу десни, а честни срещу нечестни, корумпирани срещу некорумпирани и ние срещу тях“, заяи Кадиев пред Bulgaria on Air.

Той очаква към партията му да се присъединят хора, които имат мотивация да се занимават с политика, а не гледат на нея като на бизнес. Изключеният от БСП депутат обясни, че няма желание да цепи столетницата, но и не може да спре хората да го последват.

Червените и АБВ засега не се притесняват, че техни членове ще тръгнат към новата партия. „Всеки е свободен да се присъединява към който иска политически проект. Лично аз нямам някакви очаквания и информация да има желаещи от БСП да се присъединят към такъв проект“, обясни депутатът от БСП Жельо Бойчев.

В партияна на Георги Първанов също нямат притеснения.

„Не, абсолютно не се притеснявам. И то не, защото съм толкова безкрайно уверен във всички членове, а защото смятам, че това не е въпрос, който може да предизвика драма“, заяви членът на изплънителния съвет на партията и секретар по коалиционната политика Емил Кало.

И от БСП,  и от АБВ разчетоха в новата партия заявка за участие в президентските избори под някаква форма. Самият Кадиев очаква преди това да има предсрочен парламентарен вот и след него да реши как да действа с битката за Дондуков 2.

Повече по темата вижте в следващия репортаж: