Борисов поиска оставката на образователния министър и екипа му

Това е станало след разговор с ръководството на РБ

28.01.2016 | 16:18 Редактор: Ирина Георгиева
Борисов поиска оставката на образователния министър и екипа му

Премиерът Бойко Борисов поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип. Това е станало след разговор с ръководството на РБ, съобщиха от правителствения пресцентър

"Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от РБ до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане." - заявява премиерът.

Борисов благодари на професор Танев и екипа му за свършената до момента работа. Искането за оставка идва на фона на поредица скандали, свързани с промените в учебните програми, пише Dnes.bg

По-рано министър Танев се срещна с ПФ, като след срещата стана ясно, че ще има промени в екипа му в понеделник. Много пъти професорът е заявявал в отговор на искания да освободи поста, че ще даде оставка само на премиера.

Това е трета рокада в кабинета "Борисов 2", но за първи път това става по искане на министър-председателя. Досега оставки хвърлиха сами Веселин Вучков като министър на вътрешните работи и Христо Иванов като правосъден министър.