Кунева подкрепя либерализацията на енергийния пазар

Очаква ДСБ да подкрепи коалиционното споразумение

10.01.2016 | 15:19 Редактор: Мария Аладжова
Кунева подкрепя либерализацията на енергийния пазар

Председателят на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева се присъедини към прогнозите за завръщането на ДСБ в управляващата власт. Кунева заяви в ефира на БНР, че според нея ДСБ най-вероятно ще подкрепят новото коалиционното споразумение, което се очаква да бъде актуализирано до края на януари.

„Действително това двойствено положение няма как да продължава - смятам, че ръководството на ДСБ е осъзнало, че това беше грешка и вероятно ще направят стъпки, като поне такива са моите предчувствия, за да може да коригират поведението си“, коментира Кунева и допълни, че

„Самият факт, че министър Москов се ангажира с оставането в управляващата коалиция, дава знак за едно друго разбиране в Демократи за силна България - различно от това, което ръководството им изразява.“

По думите ѝ правителството престои да вземе решения по редица важни въпроси, свързани с енергетиката, здравния сектор и държавната администрация. Конкретните коментари на Кунева бяха насочени към изкупуването на електроенергия от НЕК и либерализацията на енергийния пазар.

Още по темата

„Всеки от нас ще може сам по джоба си да прецени доколко държавата е справедлива и не подкрепя някакви корпоративни интереси“, поясни тя.

Друга важна задача на правителството през 2016 г. е внасяне на яснота в здравеопазването, отбеляза Кунева. Целта на коалицията било изграждането на ясна рамка на това в какво държавата се ангажира да поеме разноските на здравноосигуреното лице. 

"Нека тази коалиция, която се опитва да намери най-добрите решения днес, да бъде коалиция на високата амбиция, а не просто коалиция на стабилността", заключи Кунева.