Протести срещу цените на винетките в цялата страна

Шествия има в Бургас, Сливен, Пазарджик, Враца и Видин

05.12.2015 | 15:36 Редактор: Мария Аладжова
Протести срещу цените на винетките в цялата страна

Отново протести срещу високите цени на викетките в цялата страна. Стотици се събраха в Бургас, Сливен, Пазарджик, Враца и Видин, за да изразят недоволството си от поскъпването на винетните стикери.

Около 50 автомобила блокираха движението по главния път Бургас – София на изхода от града. От Асоциацията за защита на дребния и средния бизнес в Бургас призоваваха всички недоволни от новите цени да се включат в блокадата.

Ето как протече протестът в столицата.

„Не бяхме чути и не бяхме разбрани правилно. Убедени сме, че има достатъчно пари за поддръжка и ремонт на пътищата. Има по-ефективен начин да се осигурят пари за пътищата - затягане на контрола по разходването на средствата за ремонт на пътищата и ясни правила при възлагането на поръчки за ремонт на пътната инфраструктура“, заяви председателят на организацията Николай Димитров, цитиран от БНР.

Протестиращите във Враца пък заявиха, че не само са против поскъпването на винетките, но и за плащането на таксата като цяло, тъй като по техни думи пътищата в Северозапада са в изключително лошо състояние. 

В Пазарджик шествието ще блокира отсечката Пазарджик-Пловдив от АМ "Тракия" от 17.30 до 18.30 часа.

Миналата седмица полицията е съставила акт на протестиращ от Дупница, който водейки шествието, се движел в активната лента на магистралата. От полицията заявиха, че не са давали разрешение за блокада на АМ „Струма“ в този ден. Глобата за такова нарушение е от 2 до 7 хил. лева.

Вижте как мина протеста в Благоувград.