Над 1 млн. лв. за ремонт на училища в страната за 2015 задели МТСП

Училището е вероятно най-важната българска институция, заяви вицепремиерът Ивайло Калфин

15.09.2015 | 13:51 Редактор: Мариета Иванова
Над 1 млн. лв. за ремонт на училища в страната за 2015 задели МТСП

За ремонт на училища през 2015 Министерството на труда и социалната политика е заделила над 1 млн. лева по партньорства с различни общини, информират от пресцентъра на МТСП.

„Училището е вероятно най-важната българска институция и всички ние – и държавата, и обществото, трябва да направим така, че да я пазим и развиваме”, заяви вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин, който се включи последователно в тържествата в две училища  - НУ „Станислав Доспевски“ и в основното професионално училище „Неофит Рилски” в гр. Самоков.

Ремонтите на училищата са по програмата „Красива България“ на Министерство на труда и социалната политика по партньорства с различни общини, отбеляза още Калфин.

През 2015 г. МТСП по програма „Красива България“ извърши основни ремонти на училища и финансира обучение за включване на безработни в изпълнението им, в общините Самоков, Лъки, Трявна, Враца и Разлог. По проекта на НУ  „Станислав Доспевски“ в гр. Самоков са предвидени близо 270 000 лв., съфинансирани от министерството и община Самоков. В заетост за изпълнението му са включени 23 работника, 15 от тях са наети чрез Бюрото по труда. В рамките на проекта е проведено и обучение по специалност „Основни и довършителни работи” на други 14безработни човека.