Фандъкова: През новия програмен период ще се обновяват улици, транспорт и театри

Подготвeни са и проекти за ремонт и енергийна ефективност на 24 училища и детски градини

08.09.2015 | 15:57 Редактор: Ирина Георгиева
Фандъкова: През новия програмен период ще се обновяват улици, транспорт и театри

Готовите проекти от инвестиционната програма на новия програмен период ще бъдат предадени до дни, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в профила си в социалната мрежа Facebook. Един от ключовите проекти по ОП "Региони в растеж" е закупуването на още нови трамваи и реконструирането на старите трамвайни трасета.

Софийска община планира да започне реконструкция на ул. "Граф Игнатиев" през 2016г. по оперативната програма. Фандъкова допълва, че ще се запази трамвайното движение, както и ще се обособят и нови пешеходни пространства.

Подготвили сме проекти за ремонт и енергийна ефективност на 24 училища и детски градини в районите "Красна поляна", "Надежда", "Връбница", "Илинден", пише кметът на София.

Разработваме и защитаваме всички тези проект с целта да развиваме София като зелен град, да намалим вредните емисии, подобрим чистотата на въздуха и да пестим енергия. 

Йорданка Фандъкова участва в четвъртата дискусия на тема "Деветте пътя към еврофондовете: ОП "Региони в развитие". В София живеят и работят около 30% от населението на България и инвестициите в развитие на града, се подобряват живота на огромен брой хора. 

Проектите, които успяхме да реализираме и да осигурим и собствено съфинансиране през предишния програмен период са на стойност 3 млрд. Това са средства, които инвестирахме в големи обекти и подобриха реално условията за живот на гражданите. 

Допълнително реализирахме проекти по инициативата JESSICA на стойност около 17 млн. лв. заедно с общинските търговски дружества, допълва Фандъкова.