Предимството на online търговията - голямо разнообразие и по-ниски цени

За какво трябва да внимаваме, когато търгуваме online - на първо място трябва да четем внимателно

19.08.2015 | 16:08 Редактор: Ирина Георгиева
Предимството на online търговията - голямо разнообразие и по-ниски цени

Интернет се използва все повече и повече. Според експерти ръст средно от 20% на година бележи online търговията у нас. Според Игнат Арсенов от Европейски потребителски център дрехи, обувки, козметика, а и напоследък техника са сред най-предпочитаните стоки от потребителите. Предимствата са голямото разнообразие и по-ниските цени. 

Теодор Кафеджиев, собственик на сайта "Всички оферти" добави и че колективното пазаруване на почивки online също бележи ръст отново заради привлекателните оферти. Тоест по интернет можем да намерим всичко на добри цени.

Според статистика 70% от жалбите от потребители, закупили продукти, са от online пазаруване. Кафеджиев увери, че контролът върху сайтовете за online търговия у нас е силен и КЗП проверява всеки сигнал.

За какво трябва да внимаваме, когато търгуваме online? На първо място трябва да четем внимателно.

"Трябва да се потърси офертата в няколко сайта, защото много често може да бъде намерена по-добра цена, също трябва да се четат условията, защото може тази цена да не важи за уикенда", съветва Кафеджиев.

"Добре е да направим и едно сравнително проучване в други сайтове. Ако за пръв път пазаруваме от този търговец, е добре да му направим едно проучване, за да видим има ли жалби на други потребители", коментира и Арсенов.

Той добави, че не трябва да забравяме и социалните мрежи и блогове, в които също можем да намерим информация за търговците online, с които сме решили да търгуваме.

Чуйте: