Бойко Борисов: Над 100 тона контрабандно гориво е открито при проверка на бензиностанции

ДАНС, Митниците, БОП, полицията и други служби за проверяват горивата

15.08.2015 | 14:29 Редактор: Георги Стоянов
Бойко Борисов: Над 100 тона контрабандно гориво е открито при проверка на бензиностанции

При проверка на 38 бензиностанции, над 100 тона горива са открити без документи. Проверките са в рамките на плановете на правителството за борба с контрабандата. Това съобщи премиерът Бойко Борисов. Той уточни, че от петък в страната се извършват проверки от ДАНС, "Митниците", БОП, полицията и други служби за манипулирани горива, съобщава БНР.

Още по темата

В началото на следващата година започват проучванията за нефт и газ в блок "Хан Аспарух" в Черно море, каза още премиерът при посещението си във Висшето Военноморско училище "Никола Вапцаров" във Варна.

"Февруари трябва да почнат. Ако не бяхме падали от власт, отдавна вече щеше да се проучва. На никой не му е приятно България да е независима от газа, защото сме клиент. 6 милиарда и 700 милиона долара всяка година плащаме за газ и нефт, а нашите находища стоят неизползваеми. Февруари, мисля, някъде ще почнат сондажите.

Моят проблем с руснаците започна, след като пуснах концесията и дойде този голям консорциум ОМV, френската TOTAL и испанската Rapsol", коментира премиерът.

На въпрос вярно ли е, че Румъния използва само 10% внос, премиерът отговори: "Това е официалната статистика. Вече ползва техните находища. Но ние имахме година и половина – близо две пауза, държавата я нямаше, и всичко спря. Затова сега говорих и с главния прокурор, със Сарафов и им благодаря. Под тяхно ръководство вървят тези операции по горивата, но всичко се е претакало по морета, по танкери и накрая няма за пенсии, няма за заплати".