Момчил Дойчев: До последно ще извиват ръцете на Борисов за съдебната реформа

Случва се една сложна игра, сред целите на която е отстраняване на Реформаторския блок, коментира политологът

21.07.2015 | 11:29 Редактор: Мариета Иванова
Момчил Дойчев: До последно ще извиват ръцете на Борисов за съдебната реформа

Ръцете на премиера Бойко Борисов ще бъдат извивани до последно заради съдебната реформа, коментира в предаването Денят On Air политологът и преподавател Момчил Дойчев. По думите му с търсенето на подкрепа за съдебната реформа се „случва една сложна игра, като действително е заложена съдбата на една съдебна реформа, която да осигури една правова държава”.

Според него се прави опит да се премахнат съществени елементи от реформата. Като тези опити са на основни опозиционни, а и не само, партии. Политологът изтъкна, че Борисов има ход да действа, не само чрез АБВ, но чрез БСП, като иска нещо повече.

Експертът подчерта, че е контрапродуктивно да се отлага реформата след местните избори, каквото искане направиха и от АБВ и от ДПС.

На въпрос на водещия Веселин Дремджиев защо Борисов прави жест към ДПС като се включва в търсенето на подкрепа за промените в Конституцията и от друга страна отказва промените да се случат след изборите, Дойчев отвърна, че „тук  става дума за една игра, която цели да се отстрани Реформаторския блок, разбира се”. Това, което според него остава неясно е, че се поставя на карта бъдещото на страната и на утвърждаването й като правова държава.