Много е малък процентът на джебчиите в Игнатиево

Окръжната прокуратура проверява имало ли е полицейски чадър над джебчийките

04.06.2015 | 11:14 Редактор: Ирина Георгиева
Много е малък процентът на джебчиите в Игнатиево

Много е малък процентът на джебчиите в Игнатиево, на фона 300 - 400 роми, които живеят в града. Това заяви кметът Димитър Димитров за Нова телевизия, по повод разкритията за джебчиите, издигнали вили за милиони с крадени пари в района. По думите му техният процент е 3-4%.

Димитров апелира за синхрон между институциите – социални служби, НАП и др., за да може да бъдат избегнати такива ситуации.

"Предприети са съвсем навременни и адекватни мерки." - смята областният управител Стоян Пасев, според който държавата не е закъсняла.

При специализираната полицейска акция в Игнатиево на 3 юни бяха задържани 13 души. Акцията започна рано  сутринта съвместно с НАП – Варна, РД ДНСК – Варна, служители от Община Аксаково и жандармерията.

При проведената специализирана операция по установяване и задържане на извършители на престъпления в гр. Игнатиево са проверени 10 адреса в града, 124 лица и 28 моторни превозни средства. Съставени са 13 акта – 9 от тях по Гражданска регистрация и 4 - по Закона за Бълтарски документи за самоличност. Започнато е бързо полицейско производство за управление на МПС без свидетелство за правоспособност.

Задържани са 11 жени и 2 мъже, на възраст от 17 г. до 61 г., като всички те са познати на органите на реда. По първоначални данни 3 от дамите са извършвали джебчийски кражби на територията на I РУП на ОДМВР – Варна.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова се захваща лично с джебчиите от Игнатиево и с полицаите, които евентуално са ги покровителствали. На 4 юни Бъчварова отива във Варна, за да се запознае на място с подробностите.

Окръжната прокуратура проверява имало ли е полицейски чадър над джебчийките.