Започна нов ремонт на Цариградско

Тунелът за Алея Яворов затворен до 15 юни

01.06.2015 | 07:40
Започна нов ремонт на Цариградско

Нов ремонт започва на Цариградско шосе на 1 юни. Вече се работи по северното платно /посока летището/. Ремонтните работи ще продължат един месец - до 30 юни, съобщава Столична община. Движението е става двупосочно по южното платно. Разделите са разположени точно по средата и движението е възможно само в една колона и в двете посоки.

Задръстването посока летището започва още от Орлов мост. Задръстването посока Орлов мост започва от МОЛ-а.

Двуседмичен ремонт от 1 юни започва и на тунела на под Цариградско, към Алея Яворов.

Тролеите по линии № 4, 5, 8 и 11 ще се движат по южното пътно платно на Цариградско шосе и това няма да наруши обслужването на гражданите, ползващи тези линии на градския транспорт, съобщава СО.

 

"Автобус № 305 в посока „Централна гара“ променя маршрута си от сп. „хотел Плиска“ при ул. „Алфред Нобел“ надясно по пътната връзка на ул. „Алескандър Жендов“, наляво по ул. „Шипченски проход“, надясно по бул. „Михай Еминеско“, бул. „Ситняково“ и по маршрута си. В посока ж.к. „Младост“ маршрута не се променя. Разкрива се временна еднопосочна спирка - „ул. Хемус“ за Автобус № 305 на съществуващата трамвайна спирка на ул. „Шипченски проход” в посока пл. „Централна гара”. Закриват се еднопосочни спирки „бул. Пейо Яворов“ с код: 0073 и „ул. Александър Жендов“ с код: 1819 за тролейбусни линии №№ 4, 5, 8, 11 и за автобусна линия № 84 в посока пл. „Орлов мост” - съобщава пресцентърът на СО.
   

Алтернативен маршрут по време на ремонта е бул.“Шипченски проход“ и „Драган Цанков“.
   
В момента два други ремонти на бул. „Цариградско шосе” - от Околовръстен път до моста на р. Искър и от моста на бул.”Ал.Малинов” до моста на бул.”Копенхаген”. До 3 юни ще се работи на северното платно на бул.”Цариградско шосе” от надлеза над бул. ”Ал. Малинов” до надлеза над бул. ”Копенхаген”. Веднага след това започва работа по южното платно на същия участък. Изпълнител е Обединение „Цариградско”. Стойността на договорът е около 20 млн. лева - съобщава Столичната община.