ДСБ одобри ново национално ръководство

Катя Панева, Деан Василев и Марта Георгиева са новите членове

29.11.2014 | 15:12 Редактор: Георги Стоянов
ДСБ одобри ново национално ръководство

В новото национално ръководство на ДСБ влизат: Радан Кънев, председател с трима заместници - Петър Москов, Атанас Атанасов и Светослав Малинов и членове - Пепа Деведжиева, Сергей Добрев, Димитър Сяров, Росица Рачева, Борис Станимиров, Марта Георгиева, Деян Василев и Катя Панева.

Делегатите на 13-то национално събрание на ДСБ в столицата избраха Катя Панева, бивш кандидат за кмет на Димитровград, Деан Василев от ДСБ-Лозенец и Марта Георгиева - единствен представител на партията в СОС в националното ръководство на блока.

В НДК Деан Василев говори за финансирането и по-правилното бюджетиране на формацията, предложи създаване на академия за обучение на кадри и решаване на проблема с апатията и недоверието.

Марта Георгиева очерта основните според нея приоритети на ДСБ: антикомунизъм, включително лустрация и дори включването на темата в учебниците, както фокус върху екологията.

Номинациите бяха гласувани поотделно и събраха мнозинство.

Преди това председателят на ДСБ Радан Кънев каза, че постигнатите резултати до момента се дължат на "отстъпки до границата с компромиса".

Той отчете постигнатото обещание за широка дясна коалиция решено на XI национално събрание и представи идеята за Постоянен национален щаб за подготовка на партийните организации за изборните кампании.

Радан Кънев заяви в речта си, че партията "не може да постигне целите си без Реформаторския блок, но и Реформаторския блок не може без здравата структура на Демократи за силна България".

В момента ДСБ има евродепутат, председател на комисията по вътрешен ред и сигурност, министър на отбраната и министър на здравеопазването.

В речта си пред 13-то национално събрание председателят на ДСБ отчете Реформаторския блок като успешен проект.

Той призна, че "доверието между партиите в изминалата година не нарасна" и предложи единна национална структура.

Радан Кънев изброи три възможности за това:

  •  РБ да стане единна партия, за което ДСБ не е готова;
  •  РБ да стане политическа федерация с общ национален съвет, изпълнителен съвет и политически лидерство; и
  •  Създаване на нова политическа партия, обединяваща старите партии, запазвайки тяхната самостоятелност, но която да определя общата политика, водещите лица и послания.

"Демоните не са в гардероба, а в нас", завърши Радан Кънев.

Той призова за нов стандарт в упражняване на публичната власт, без корупция, партизанщина и арогантност:

" С влизането си в кабинета на властта, ние сме длъжни като Одисей край острова на русалките сами себе си да привържем към мачтите, за да се предпазим от изкушенията на властта."

 

Националното събрание се проведе без Иван Костов.

Бившият председател на ДСБ написа във ФБ, че повече няма да ходи на национални събрания:

"Това е последното доказателство, което мога да дам, че съм вън от политиката и не въздействам на решенията на ръководството. И по този начин да му спестя клевети, че следва чужда воля. Оставам с вас като гражданин", заявява Костов.