Вложители на КТБ се опитаха да влязат в банката

14.10.2014 | 13:12
Вложители на КТБ се опитаха да влязат в банката

Репортер на Bulgaria On Air на място съобщи, че към обяд, когато е започнал протестът, някои от вложителите искали да влязат, защото не са могли да вземат извлечения по сметките си, както е било обявено преди това.

Те са били пуснати вътре, където са останали затворени около 2ч. През това време на една от жените й е станало лошо. Дошла е линейка, която е влязла през задния вход на банката.

Охраната на КТБ не е могла да обясни защо са били държани вътре хората толкова време. Те са били пуснати да излязат от задния вход.

Въпреки че хората имат право да правят справки и да имат достъп до вещите си в трезора на банката, влизането в централата беше ограничено в началото на протеста. Въпреки предварителните намерения до радикални действия не се стигнало, съобщава националното радио на сайта си.

Аргументът на вложителите, които се опитаха да проникнат в централата, беше, че те имат достъп до трезорите.

Преди протеста служителите на КТБ допускаха хора, които имат право да правят справки, както и да видят вещите в трезорите си.

Протестиращите категорично отхвърлиха възможността да получат облигации вместо парите си и се заканиха да продължат да протестират.