Като няма доверие не може да се говори за икономическо развитие, смятат от ГЕРБ

Министерството на инвестиционното проектиране създава допълнителна административна тежест за бизнеса, коментира секретарят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

20.09.2013 | 09:59
Като няма доверие не може да се говори за икономическо развитие, смятат от ГЕРБ

Министерството на инвестиционното проектиране създава допълнителна административна тежест за бизнеса, коментира в предаването Денят ON AIR секретарят на ПГ на ГЕРБ Александър Ненков.

„Всеки проект над 10 милиона лева ще трябва да се съгласува с това министерство, което допълнително ще забави инвестиционния процес. От друга страна, проекти от такива мащаби се реализират в големите общини. Кметовете на повечето от тях са избрани от листите на ГЕРБ“, коментира Ненков.

В отговор на въпрос за мотивите за вота на недоверие секретарят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че в нито една сфера на политическия живот правителството няма успех. По думите му няма как да се говори за икономическо развитие, когато няма доверие в правителството. Според Ненков през следващите месеци общественото недоволството ще ескалира, особено след издаването на сметките за предстоящия отоплителен сезон.