Откраднаха караваната на Руди Люберс - за малко да я нарежат за скрап

Своеобразният му дом ще бъде изложен в музей, посветен на живота на боксьора
Публикувана: От:

Още по темата

 

Откраднаха караваната, в която бедства легендарният боксьор Руди Люберс. След бързата намеса на кмета на Кошарица, бусът беше намерен – в автоморга за скрап. В родината на Люберс Холандия очакват караваната, за да я изложат в музей, посветен на живота на боксьора.

Караваната изчезва от полето на Кошарица няколко часа, след като холандски приятели на боксьора, заедно с кмета на селото, изчистват терена от боклука и търсят техника, за да я преместят за съхранение до общината.

Събина, която работи за холандска фондация, подпомагаща бивши спортисти, изпаднали в беда, също е притеснена, че караваната е изчезнала.

Притеснен от международен скандал, кметът тръгва по следите на изчезналата каравана. Звъни на полицията и само за 10 минути бусът е отрит в автоморга в Каблешково. Оказва се, че по документи негов собственик не е холандският боксьор.

В Кошарица Мария, която е давала храна на Руди на версия, се надява той да не помни България с лошо.

В несебърското село историята за холандския боксьор, издържал 12 рунда срещу непобедимия Мохамед Али, все още е тема на разговор, предаде Стиляна Георгиева.

Харесайте ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )