България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Напрежение, скрити послания... Гергана Венкова и Олег Попов за Евксиноград

Не бях виждала Бойко Борисов толкова напрегнат, подчерта Венкова за историческата среща във Варна

28.03.2018 | 09:30 Редактор: Жанета Нейкова
Напрежение, скрити послания... Гергана Венкова и Олег Попов за Евксиноград

Резиденцията в Евксиноград за една вечер събра лидерите на Европейския съюз, заедно с българския министър-председател Бойко Борисов и турския президент Реджеп Ердоган.

Репортерът Гергана Венкова и фоторепортерът Олег Попов бяха свидетели на най-важната среща от началото на българското председателство на ЕС и разказаха повече за скритите знаци и посланията, случили се във Варна.

"Определено имаше напрежение. Такова се забеляза и в самия Бойко Борисов. Толкова напрегнат не го бях виждала досега", каза Венкова в студиото на "България сутрин".

Според Олег Попов тази среща е успешна. 

Попов бе поканен като втори официален фотограф на срещата и снимките на фоторепортера на Bulgaria ON AIR минаваха през пресцентъра на Министерския съвет, а след това подавани и към световните медии.   

"Когато лидерите тръгнаха да излизат пред трибуните, цялата турска делегация стана. Те не очакваха, че всички ще си хванат ръцете. Репортерите започнахме да им казваме "сядайте долу", защото делегацията стоеше точно пред нас", разказа Попов.

За разлика от Истанбул, когато Борисов бе на посещение по повод откриването на Желязната църква, контролът на срещата във Варна бе в нормални условия за снимане и фоторепортерът е успял спокойно да заснеме турския президент.