Ал. Йорданов: Случилото се в Куманово може да се използва за дестабилизиране на Балканите

Откъс от предаването Брюксел 1 на 16 май 2015

16.05.2015 | 11:53 Редактор: Лъчезар Вълев
Ал. Йорданов: Случилото се в Куманово може да се използва за дестабилизиране на Балканите

„Дестабилизация на Балканите би означавало изместване на европейското и световно внимание от големия проблем днес в Европа – войната в Украйна от 1 година, взела хиляди жертви. При евентуален конфликт и дестабилизация на Балканите винаги ще се намерят гласове, които биха поканили Русия да се появи тук като омиротворител и спасител на християнското население в региона“ – каза Александър Йорданов в предаването Брюксел 1 с Милена Милотинова на 16 май 2015.

Според бившия посланик в Македония това е „зловещ и лош сценарий“.

„Не искам да се случи така. Дано всичко се размине с някакви вътрешни македонски неразбории, целящи в края на краищата да решат някакви вътрешни проблеми“, добави Йорданов.

Той прогнозира, че след инцидента в Куманово и оставките на министри, след протестите, които следват, след становищата на международната общност чрез дипломатите в Скопие, правителството на Никола Груевски няма да се задържи дълго на власт.

„Логично е имаме неговата оставка“, каза Александър Йорданов.

Македония и събитията в Куманово са тема на предаването Брюксел 1 с Милена Милотинова на 16 май 2015. В студиото е бившият посланик на България в Скопие Александър Йорданов. Цялото предаване гледайте в 18ч.