Boom&Bust - архив

За ръста и възхода, инвестициите и финансовия оптимизъм, спадовете, кризата и рецесията. Предаването се излъчва по Bloomberg TV Bulgaria.

Водещи:
Кузман Илиев

Владимир Сиркаров
@VSirkarov

Демокрацията: богът, който се провали

Калин Манолов в шоуто за икономика и финанси Boom&Bust
Публикувана: От:

Още по темата

 

 

Boom&Bust с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

Затова дали демокрацията действително е най-съвършенната форма на политическо устройство разговаряхме с Калин Манолов, основател и съсобственик на Издателска къща „МаК”. Поводът е новата книга на издателство МАК – "Демокрацията: богът, който се провали", в която нейния автор Ханс-Херман Хоппе излага много интересна и провокативна критика на политико-икономическата система днес и дава аргументирана и радикално различна визия за нужната промяна.

По телефона с коментар на тезите на Хопе включихме и проф. Александър Токарев, преподавател по икономика в Университета Нортууд, САЩ.

Управление на мнозинството или монархия следва да е изборът на рационалния индивид, за да бъдат гарантирани в по-голяма степен икономически просперитет и защита на индивидуалната свобода? Има ли алтернатива на етатистките предложения за политическото устройство на обществото? Тези и още провокативни тези - във видеото от третата част.

 

Коментари ( 0 )