Авиошоу

Събота от 15:30 часа
още

Sky Greece и BH Air ще летят до Северна Америка

17.03.2015 | 09:06
Sky Greece и BH Air ще летят до Северна Америка

Търговският директор на Sly Greece Airlines Бил Алефантис и главният изпълнителен директор на AH Air Янко Иванов обявиха новото си стратегическо партньорство между двете авиокомпании на 12 март 2015, съобщава Рустуризмнюз.

BH Air е частна компания, основана в София през 2001. В момента оперира един А330, четири А320 и един А319.

„Свързвайки София с Атина, Солун, Загреб и Будапеща към нашия хъб и стратегически дестинации, засилваме присъствието си на Балгарите и в Източна Европа“, каза Алефантис.

„Това ново партньорство ще ни позволи да увеличим експлоатацията на нашия флот в Европа и да развием Североамериканската програма от България. Заедно с със SkyGreece ще развием повече синергии и алтернативи и Канада е само една от страните, които искаме да предложим за България“, каза Янко Иванов.

Още по темата

SkyGreece ще започне североамериканските си операции на 17 май 2015 с директни полети между Атина, Солун, Будапеща и Загреб до Монреал и Торонто.

Според съобщение на летището на Будапеща до държавната унгарска агенция MTI SkyGreece ще лети Будапеща-Торонто в сряда и събота от 21 май с Boeing 767-300.

SkyGreece е получила разрешение да лети от ЕС до Канада на 20 януари 2015, съобщава Канадската транспортна агенция/Canadian Transportation Agency.

SkyGreece е започнала да лети на 19 юни 2014 Атина-Стокхолм, съобщава CAPA.

Базираната в Атина Air Greece е основана през 2012 от канадците от гръцки произход Петрос Чилакос, Николас Александрис и Би Алефантис. Денис Кодере от 2014 е вицепрезидент Продажби и комерсиализация на компанията, съобщава Пакс нюз.

Първоначално планираше да лети до Америка от 2013 с полети Атина-Чикаго, както и до Южна Африка, съобщава Грийкрипортър Канада.