Линия Здраве - 26.12.2021 - Пълен запис

10.01.2022 | 23:14 Редактор: Елеонора Танева

Винаги повтарям на своите деца, близки и на хората, с които работя, че между храната, която консумираме, здравето и спортната ни активност има неразривна връзка. Здравословното хранене и спортът са в една непрекъсната симбиоза, която гарантира добри резултати, здраво тяло и издръжливост, непобедим дух и емоционално благоденствие. Дори и да не се занимаваме с професионален спорт,  ако искаме да сме енергични, жизнени и най-вече здрави, то трябва да осигурим правилните хранителни вещества и енергия на тялото си чрез силата на добрата храна!

Днес бих искала да поговорим именно за взаимовръзката и значимостта на спорта от най-ранна детска възраст и културата ни на хранене. Как спортните ни постижения зависят от ежедневното ни меню и как, за да подобрим спортните си резултати, се налага да подобрим и хранителните си навици.

За целта съм поканила една истинска звезда на българския спорт, една изключително вдъхновяваща и силна жена, пример не само за дисциплиниран и успешен спортист, но и за социално отговорен и деен човек, който не спира да сбъдва своите мечти, идеи и желания да подобри света, в който всички ние живеем.   

Магдалена Малеева е истинска легенда в българския тенис, стигнала четвърто място в световната ранглиста. След края на своята тенис кариерата Маги се занимава активно с редица обществено значими дейности в областта на спорта, екологията и здравословното хранене. Тя има много какво да ни разкаже за значението на храната за спорта и общия здравословен статус на човека, а аз съм изключително щастлива, че днес тя е мой гост в студиото на Линия здраве.

Цялото интервю гледайте във видеото!