Money.bg - 27.3.2021 - Пълен запис

30.03.2021 | 14:00 Редактор: Таня Харизанова

Един конкретен вид бизнес имоти отбеляза бум през последната година и това са индустриалните имоти. Складове, логистични площи и други видове се търсят все повече заради бума на електронната търговия. В предаването Money.bg ви срещаме с основателя на първата българска платформа за намирането на индустриални имоти Симеон Митев.

Поредицата на предаването Money.bg "Уcпeлитe бългapи", ĸoятo разказава вдъхновяващите лични иcтopии нa пpocпepиpaли нaши cънapoдници, продължава с историята на Веселин Петков, който живее във Виена и понастоящем работи за една от най-големите банкови групи в Австрия и цяла Европа - Raiffeisenbank International, чиито активи се оценяват на 150 милиарда евро. Петков отговаря за 15 милиона клиенти на банката на 13 пазара, включително и България. Как се печели работно място в подобна организация разказва самият той.

Всяка българска компания може да изнася навън. Трябва обаче внимателно да се преценят пазарите, на които могат да изнасят. Големите пазари изискват големи количества, на които трябва да могат да отговарят. Колкото и сходни да са чертите в икономиките и начина на поведение и навлизане на чужди пазари, има много различни особености в различните точки на света, които трябва да се проучат и предприемачите в България да бъдат наясно с това. Това заяви Бойко Таков от Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия в  предаването Money.bg  по телевизия Bulgaria On Air.

В предаването коментираме заедно с Даниел Василев и темата - колко още затваряния може да понесе икономиката ни.

Гледайте предаването "Money.bg" всяка събота от 16.30 часа по Bulgaria on air!