"Имаш право на България": За пръв път българите зад граница с кампания за изборите

Ваня Креймар: Дори политици са ни наричали излишни

12.03.2021 | 08:18 Редактор: Десислава Атанасова

Група българи, обединени в общността Bulgarians in USA, започват мащабна кампания за насърчаване на сънародниците ни, навсякъде по света, да гласуват на парламентарните избори на 4 април. Тя е под мотото "Имаш право на България" и е отворена за включване на български граждани от цял свят.

За мащабната кампания разказа в предаването "България сутрин" Ваня Креймар от екипа на създателите на идеята.

"Всичко се роди спонтанно. Как да поощрим хората да гласуват, имат ли конституционно право? Идеята е да събудим най-важното чувство на българите в чужбина, чувството за дълг", допълни тя.

Специално за кампанията е подготвен и клип.

"Клипът и мен ме хвана за гърлото, въпреки че съм го гледала хиляди пъти. Направен е професионално – музиката и кадрите са от красиви български места на фотографа Ал. Костов", разказа българката в ефира на Bulgaria ON AIR.

Организаторите се водят от идеята, че гласуването на българите в чужбина е не само конституционно право, а и отговорност за бъдещето на страната ни. Именно затова едно от исканията е да се организират повече избирателни секции на места, които са отдалечени от българските посолства и консулства.

Подобна кампания за насърчаване на гласуването, подготвена от активни граждани в чужбина, се случва за пръв път.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 4
нормален бг
преди 3 години
Ето това наричам безочие - плюли на Родината, неговорещи български, недопринасящи с нищо за Отечеството - все едно се намират в кръчмата за клюки ! ОБИДНО МИ Е! Сигнализирай за неуместен коментар