Брюксел 1 - 9.1.2021 - Пълен запис

10.01.2021 | 14:30 Редактор: Таня Харизанова

Безпрецедентни размирици в столицата на Съединените щати в деня, в който трябваше да бъде утвърден новият президент Джо Байдън. Хиляди се опитаха да нахлуят в Капитолия, а стотици влязоха вътре. Няколко загинаха, десетки бяха задържани. Защо се случи това? Говорим с бившия зам.-външен министър Милен Керемедчиев и с журналиста и преподавател в Калифорнийския университет Христофор Караджов.

Във Фейсбук в Република Северна Македония бяха пуснати списъци на хора с българско самосъзнание. За случая тогава сигнализира Ангел Джамбазки в социалните мрежи. Преди седмица българското външно министерство заяви, че следи внимателно продължаващите публикации в социалните медии със списъци на български граждани в Република Северна Македония, призоваващи към саморазправа с тях, и очаква властите в Скопие да предприемат мерки за прекратяване на езика на омразата и за защита на своите граждани с българско самосъзнание. Кой стои зад тези списъци? Коментар в предаването „Брюксел 1“ на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев.

Китай не допуска експерти на СЗО да разследват появата на Ковид-19, съобщи в Женева Генералният директор на организацията Тедрос Гебрейесус. Китайските власти все още не са издали разрешение за пребиваването на международна научна група от експерти, която трябва да посети страната, за да установи обстоятелствата за произхода на коронавируса. В студиото е проф. Андрей Чорбанов, който ръководи един от екипите, разработващи анти-ковид ваксина.

Гледайте предаването "Брюксел 1" в събота, от 17.30 часа по Bulgaria on air!