Григор Димитров: Разочарован съм от загубата, но не и отчаян

Той призна, че ще му трябват няколко дни да приеме драматичното си отпадане от първенството в Австралия

27.01.2017 | 22:40 Редактор: Жанета Нейкова
Григор Димитров: Разочарован съм от загубата, но не и отчаян

 

Григор Димитров призна, че ще му трябват няколко дни да приеме драматичното си отпадане на полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис, предава Gol.bg

Българинът загуби от шампиона от 2009 година и девети в схемата Рафаел Надал (Испания) с 3:6, 7:5, 6:7(5), 7:6(4), 4:6 след почти пет часа игра.

"Никога не е лесно да се загуби подобен мач. Въпреки всичко, съм щастлив от много неща. Смятам да остана позитивен и с високо вдигната глава. Със сигурност Рафа заслужава всичкото уважение, защото той е страхотен боец, голям състезател. В същото време за мен беше чест да участвам в такъв мач срещу него. Тази среща показа, че съм на прав път", каза Димитров.

"Ще се опитам да извлека позитивите от този месец в Австралия. Със сигурност ще анализирам мача и ще видя какво можеше да направя по-добре. Но определено мога да кажа едно, че дадох всичко от себе си на корта. Горд съм от това. Горд съм с екипа ми, с треньора. С всички, които се грижеха за мен през този месец. Беше много тежко и интензивно. Сега можем малко да починем, след което отново се връщаме към работата", каза още той.

Цялата статия прочетете в Gol.bg