Стилияна Николова: Европейската титла струва много лишения и труд

"Но си заслужава", допълни гимнастичката

25.05.2024 | 21:31 Редактор: Деси Николова
Стилияна Николова: Европейската титла струва много лишения и труд

Стилияна Николова заяви, че абсолютната европейска титла струва много лишения и труд, но всичко си заслужава. Тя взе по категоричен начин титлата на 40-о издание на шампионата на Стария континент по художествена гимнастика в унгарската столица Будапеща. Така България запази титлата си, след като пред миналата година в Баку шампионка стана Боряна Калейн. Този път тя се класира на четвърта позиция.

"Много съм щастлива! Наградата дойде, след като си свърших работата и от това съм най-радостна. Преди последното изпълнение знаех, че трябва да си изиграя и четвъртото съчетание хубаво и че има вероятност да стана първа. Днес просто бях много концентрирана и исках да изиграя съчетанията максимално  добре", каза Николова след състезанието.

18-годишната Николова представи изключително силно всичките си четири композиции и събра 143.750 точки (35.700 на обръч, 37.200 на топка, 36.050 на бухалки, 34.800 на лента), информира БТА.

"Аз знам, че мога всички съчетанията да си ги изиграя даже още по-добре и се стремя към това по-добро изиграване. Много се радвам, че Боряна Калейн ме посрещна след последната композиция", допълни Николова

Снимка: Lap.bg