Шави: Не е лесно да напуснеш клуба на живота си, но първо съм фен, след това треньор

"Този сезон нещата не минаха както искахме", каза наставникът на каталунците

24.05.2024 | 19:39 Редактор: Искра Ангелова
Шави: Не е лесно да напуснеш клуба на живота си, но първо съм фен, след това треньор

Шави Ернандес се сбогува с "Барселона", след като стана ясно, че след края на сезона вече няма да бъде треньор на каталунците. Той използва социалните мрежи, за да изкаже благодарността си към феновете и ръководството.

"Скъпи кулери, в неделя престоят ми на пейката на "Барса" ще завърши. Никога не е лесно да напуснеш клуба на живота си, но съм много горд, след две години и половина начело на съблекалня, която е като второ семейство. Искам да благодаря на феновете за подкрепата и обичта, винаги са били до мен и винаги са ми показвали същата любов като на футболната ми сцена. От неделя ще съм още един кулер на трибуните, или сега на Олимпийския стадион, или след няколко месеца на "Камп Ноу". Защото преди да съм играч или треньор, съм фен на "Барселона" и искам само най-доброто за клуба в живота ми", сподели той.

"Работих със страхотна група играчи и страхотен персонал. Благодарение на всички тях постигнахме поставените цели, завършвайки миналата година с Ла Лига и Суперкупата. Този сезон нещата не минаха както искахме, но пуснахме и помогнахме за израстването на ново поколение млади футболисти от "Ла Масия", които вдъхновяват всички фенове на "Барселона", допълва Шави.

"Много благодаря на всички. До феновете, играчите, персонала, служителите на клуба, президента, Съвета на директорите, спортните директори, медиите и всички, с които споделих пътуването през тези два сезона и половина. Пожелавам най-доброто на клуба, който държа в сърцето си. Да живее "Барса", завършва той.

Снимка: БГНЕС