Извозват последните строителни отпадъци от "Българска армия"

Лошото време не спря работата по демонтажа на стадиона

24.05.2024 | 09:07 Редактор: Тодор Петров
Извозват последните строителни отпадъци от

Лошото време в София в последните дни не попречи на работата по демонтажа на стадион "Българска армия". Напротив, тя продължава с пълни сили, макар на няколко места по терена и пистата да се образуваха сериозни локви, предизвикани и от сериозната техника, преминаваща през тях.

Месец и половина след началото на разрушителните дейности вече е премахната цялата конструкция в "чашката" на съоръжението. Първоначално бяха бутнати трибуните на секторите Б и Г, после на специален медиен ден започна демонтажът на козирката на сектор А, а скоро след това и цялата централна трибуна остана в историята. 

В последните дни завърши и извозването на насипите от вътрешната страна на сектор В. Така целият интериор на "Армията" вече е само спомен, пише "Тема спорт".

Предстои да бъдат разчистени и последните строителни отпадъци от сектор А, както и насипите на сектор В откъм Колодрума в Борисовата градина. Както е известно, тези под секторите А и Г няма да бъдат премахвани и ще останат част от парковата среда. Скоро ще се демонтират и игрищата при централния вход на стадиона, като това пространство също след края на реконструкцията ще бъде озеленено. Предстои премахване и на прожекторите за осветление.

Снимка: Lap.bg