"Левски" има своя фаворит за наследник на Николай Костов

Треньорът на "Крумовград" Станислав Генчев е все по-близо до "Герена"

09.05.2024 | 09:27 Редактор: Тодор Петров

"Левски" се спря на нов треньор, който трябва да замени на поста неубедителния Николай Костов. Това е Станислав Генчев, който се доближава до треньорския пост на "Герена". Собственикът на клуба Наско Сираков все още няма решение на задачата кой да замени Николай Костов, но вариантът със Станислав Генчев придобива реални измерения, пише "Мач Телеграф".

Най-сериозният мотив е, че наставникът на "Крумовград" е направил отличен отбор от новака в Първа лига, при това без солидна селекция и голям бюджет.

В екипа на Генчев е бившият защитник на "Левски" Живко Миланов, който водеше отбора по време на най-голямата криза след оттеглянето на Васил Божков. Не е без значение и фактът, че ако Генчев подпише с "Левски", синия екип без проблем ще облече нападателят Алекс Колев. Неговият трансфер е почти завършен, но може да се обърка от треньорската рокада.

Самият Генчев призна, че ако получи предложение от "Левски", няма да се замисли и ще тръгне към "Герена". 

"С най-голямо удоволствие бих приел това предизвикателство. "Левски" е най-обичаният отбор в България. Засега обаче няма никакво развитие, не съм разговарял с никого", каза Генчев преди известно време.

След края на сезона "Левски" остава без треньор. Сираков вече обяви, че Николай Костов няма да остане, дори и тимът да се класира за европейските турнири. Причината е в слабите резултати през пролетта и най-вече в безобразната игра на тима. "Левски" загуби от ЦСКА два пъти – 0:2 и 1:3, допусна катастрофална загуба от "Лудогорец" с 1:5 и падна във Варна от "Черно море" с 1:3.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR