Драматичен обрат с два гола за 3 минути прати "Реал" (М) на финала на Шампионска лига

Титлата ще се определи на 1 юни в мач срещу "Борусия" (Дортмунд) на "Уембли"

09.05.2024 | 07:03 Редактор: Елеонора Танева

"Реал" (Мадрид) обърна "Байерн" от 0:1 до 2:1 и да се класира на финала на Шампионската лига с общ резултат 4:3. Испанците отново доказаха, че са кралете на този турнир и макар да изглеждаха победени, намериха сили да възкръснат в представяне в края на редовното време. Хоселу записа името си със златни букви в историята на Шампионската лига, като влезе в 81-ата минута и вкара 2 гола за 3 минути.

На финала на 1 юни "Реал" ще се изправи срещу "Борусия" (Дортмунд) на "Уембли“. Кралския клуб преследва 15-ата си титла от турнира.

За баварците това можеше да е завръщане на финала за първи път от 4 г. (през 2020 г. срещу ПСЖ). "Реал" (Мадрид) за последно спори за трофея през 2022 г., когато победи "Ливърпул" на Юрген Клоп.

Испанците бяха без загуба в последните 8 мача с "Байерн" в евротурнирите, като спечели 6 от тези мачове. Кралския клуб нямаше поражение в последните 7 мача у дома с баварците, като спечели 6 от тях. В предишните 7 полуфинала между тези отбори в турнира "Байерн" се класира повече пъти от "Реал" – 4:3.

Вижте повече във видеото.

Какво ще правиш на 9 юни?

Ще отида до мола.
17%
Ще изляза с приятели.
30%
Ще се настройвам за Европейското.
52%
Общо 555 гласа

Снимка: БГНЕС