Фюри изчетка Усик и отсече: Ще спечели по-нетърпеливият

Двамата ще се изправят един срещу друг на 18 май в Рияд

08.05.2024 | 08:09 Редактор: Искра Ангелова
Фюри изчетка Усик и отсече: Ще спечели по-нетърпеливият

Тайсън Фюри продължава подготовката си за най-важната битка в кариерата си. На 18 май в Рияд той ще се изправи срещу Олександър Усик в битка, която ще определи първия абсолютен шампион в дивизията от 1999 г. насам. Припомняме ви, че британският боец има 34 победи, 24 от които с нокаут, и само една загуба. А Усик е с 21 победи, 14 от които с нокаут.

В интервю за Frank Warren’s Queensberry Promotions Циганския крал каза, че по-големият ръст няма да му даде почти никаква предимство и неочаквано засипа със суперлативи украинеца.

"Това не означава абсолютно нищо тук. Тази битка не е за "той е по-голям" или "той е по-малък". Мисля, че ще спечели този, който е най-нетърпелив за победа. Ако той иска да спечели повече от мен, тогава той ще спечели. Ако го искам повече, тогава победата ще отиде при мен. Във всеки случай ще си подарим истински празник", сподели Фюри.

Той вярва, че и двамата са талантливи боксьори.

"И двамата имаме силни и слаби страни. И двамата искаме да спечелим. Да видим чие желание е по-силно. Уважавам Усик и неговата кариера. Той има около 350 битки в кариерата си. Не е някакъв левичар с 14 битки зад гърба си и 11 победи. Той наистина е голямата работа. Като Ивендър Холифийлд (игра на думи: Real Deal - прякорът на Холифийлд)", добави Циганския крал.

Четете цялата статия в boec.bg.

Снимка: БГНЕС