Карлос Алкарас се оттегли от участие на турнира от сериите "Мастърс" в Рим

Световният номер 3 има травма в областта на ръката

03.05.2024 | 15:05 Редактор: Вяра Димова
Карлос Алкарас се оттегли от участие на турнира от сериите

Карлос Алкарас се оттегли от участие на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Рим, тъй като има продължава да се възстановява от травма в областта на ръката, обяви двукратният шампион от Големия шлем.

След като защити успешно титлата си в Индиан Уелс и стигна до четвъртфиналите в Маями, 20-годишният испанец контузи предмишницата си по време на тренировка в Монако и продължава да изпитва проблеми с нея, които отложиха старта му на червени картове. Той бе устремен към това да се превърне в първия тенисист с три поредни трофея в Мадрид, но бе спрян от Андрей Рубльов на четвъртфиналите в испанската столица след загуба с 6:4, 3:6, 2:6.

"Почувствах болка, след участвах на турнира в Мадрид, дискомфорт в ръката ми. За съжаление, няма да бъда в Рим. Трябва да си почивам, за да се възстановя и да мога да играя отново на 100%, без да усещам болка. Много съжалявам, ще се видим следващата година", написа Алкарас в социалната мрежа Х, цитиран от БГНЕС.

"Мастърсът" в Рим ще се проведе в периода 8-19 май и е генерална репетиция за тенисистите преди началото на "Ролан Гарос", който започва на 26 май. 

Снимка: БГНЕС